La revolució del 5G

Les Mobile Talks de 2019, organitzades per MWCapital, van començar amb un panel dedicat a la tecnologia 5G i la repercussió que tindrà en el nostre dia a dia.

Sota el títol «5G i societat connectada: la revolució que ens espera», els experts reunits per MWCapital van presentar la situació en la qual es troba el 5G a Espanya i Europa, van debatre sobre els reptes i les oportunitats de la tecnologia i van predir una visió de futur de com acabaria per revolucionar les nostres vides.

La tecnologia 5G ens permetrà establir comunicacions ultraestables i de baixa latència. No serà només motiu d’una velocitat de descàrrega o pujada més veloces, fiables i eficaces; estem parlant de connexions que oferiran enormes possibilitats en l’àmbit industrial de l’IoT (Internet of Things) i del gran consum.

Tècnicament, el 5G permetrà afrontar el creixement desmesurat del trànsit de dades, ja que pel que fa a costos, el preu de producció del GB en 5G és deu vegades inferior al que utilitza la tecnologia 4G. Com veiem, ja no estem parlant d’una tecnologia de consum, parlem d’una tecnologia que millorarà la connectivitat, els processos d’automatització en les empreses i la qualitat de connexió.

Tot i que aquesta tecnologia suposa un gran avenç, hem de ser conscients de les barreres amb què ens podem trobar. La ciberseguretat ha de ser un dels grans temes per tractar del segle XXI a escala industrial. La primera amenaça a la qual s’enfrontarà el 5G serà la humana i la dificultat de convèncer les persones a les fàbriques de canviar la seva manera de treballar. Una altra amenaça a la qual s’haurà d’enfrontar el 5G és la presència de xarxes heretades i heterogènies que combinen dispositius 4G i 5G. Finalment, una amenaça que segueixen advertint els experts, és la necessitat de regulació i d’aplicar uns estàndards.

Tot i això, el 5G aconseguirà tenir un paper essencial per facilitar la implantació de la intel·ligència artificial o potenciar el desenvolupament de les ciutats intel·ligents i absorbir la quantitat de nous usuaris que encara no estan connectats a la xarxa.

Comparte:

Otras inspiraciones

¡Suscribete a nuestra newsletter!

TE MANTENDREMOS INFORMADO SOBRE TODAS LAS NOVEDADES